Om produkterna

Det finns många skäl till att använda en undertröja!
Vi på Shirtfriend älskar undertröjor som älskar skjortor, pikéer och snygg T-shirts. Här nedan listar vi skälen till att just du ska köpa Shirtfriend’s undertröja. Tryck på det du är intresserad av för att läsa mer!Skydda dina favoritplagg
Vår undertröja heter Shirtfriend just på grund av att den är skjortans (eller pikéns eller snygg T-shirtens) bästa vän! När du har köpt ett plagg som du är fantastiskt nöjd över vill du såklart använda det så mycket du kan, och få ha glädje av det länge! Att låta plagget komma i direkt kontakt med din kropp innebär att det kommer att utsättas för många onödiga påfrestningar i form av kroppsvätskor, deodoranter och parfymer. Allt detta kommer att göra att ditt plagg slits fortare och kommer tyvärr inte kunna ge dig glädje och nytta så länge som det borde ha kunnat göra.


Undvik svettfläckar på dina skjortor, pikéer och snygg T-shirts!
Ett av de starkaste skälen till att använda en undertröja är att undvika svettfläckar. Svettfläcken är tydligen ett kärt barn för de har många namn, bland annat lökringar, LP-skivor, svettringar och svettlökar. Så särskilt kära är de nog egentligen inte, för många känner ett stort obehag när man märker att svetten syns igenom skjortan, t-shirten eller pikén. Man känner sig verkligen inte fräsch!
Svettfläckarna kan synas lite varstans, vanligast är väl under armarna. Men även på ryggen och på bröstet svettas många, ställen där en deodorant normalt inte appliceras. Ryggsvett är dessutom mycket svårt att upptäcka för skjortbäraren själv, vilket gör att man kan känna sig osäker och stel.


Förstör inte dina favoritplagg med deofläckar!
Det är alltför ofta som man ser gula fläckar och lite små geggiga armhålor på skjortor. Tyvärr är det ju så att dagens deodoranter innehåller många konstiga ämnen, bland annat aluminium. Dessa ämnen förstör tyget i skjortan, pikén eller snygg T-shirten, och tillsammans med svetten så orsakar det missfärgningar och gegga under armarna. Favoritplagget kan på bara några gånger få slängas på grund av det här. Särskilt vanligt blir det nu när skjortmodet ska vara skräddarsytt och tajt. Då kommer tyget ännu mer i kontakt med de här otäcka kemikalierna, för att inte tala om vad din hud gör…


Var snygg och bekväm
Att vara snygg och bekväm i dina kläder är uppenbart viktigt för dig, annars hade du inte läst denna text. Vi har ovan beskrivit hur en undertröja kan skydda dina favoritplagg så att du ska kunna vara snygg i dem en längre tid men ska nu gå vidare att beskriva hur vår undertröja hjälper dig att vara snyggare och mer bekväm – utan att synas! Låter det för bra för att vara sant? Läs mer för att förstå hur det fungerar…


Undvik fula fläckar
Som tidigare nämnts kan svett och deodorant orsaka skada på dina plagg. Något som är minst lika viktigt är själva känslan när fläcken uppstår! Det finns en mängd anledningar och situationer som leder till att vi svettas. Somliga svettas mer än andra, vilket inte är onaturligt alls. Tyvärr är det inte speciellt snyggt med svettfläckar och det är heller inte speciellt bekvämt att veta eller misstänka att man har någon svettfläck. Man känner ett stort obehag när man märker att svetten syns igenom skjortan, t-shirten eller pikén. Man känner sig verkligen inte fräsch!


Slipp obekväm genomskinlighet
Många ljusa skjortor i grymma material är både snygga och bekväma. Tyvärr är det vanligt att ljusa skjortor är genomskinliga. Framförallt vita skjortor kan vara så tunna och genomskinliga att bröstvårtor och andra privata kroppsdetaljer klart och tydligt syns igenom. Lösningen till detta har länge varit att bära en T-shirt eller linne under skjortan. Men varför förstöra en snygg look med synliga kanter på en T-shirt eller linne under skjortan? Med vår skräddarsydda design, utformad för att vara en undertröja och inget annat, kan du tryggt välja den modell på undertröja som passar tillfället och således slippa såväl synliga bröstvårtor som en synlig undertröja.


Skjortor är sträva!
Tja, det är ju bara att konstatera. Skjortor är inte världens mjukaste, skönaste plagg. De kan ofta vara sträva och lite vassa inuti. Då passar ju våra undertröjor alldeles ypperligt eftersom de är sköna och mjuka att ha på sig. Dessutom är de svala så man slipper bli ännu varmare än man redan är, vilket ju definitivt är en bonus!


Vi botar frusenhet och svalkar när det är varmt.
Sverige är väl inte främst känt för sina varma kvällar och starka sol. Det är ju egentligen bara att konstatera, här är det rätt kallt och jäkligt. Ändå krävs det ofta att vi har skjorta på oss. Den här kombinationen blir sällan bra, men då kommer vår undertröja in i bilden! Med en undertröja i bambu håller du dig nämligen varm och go.
Trots vädret hamnar man ändå ofta i situationer där det är för varmt, i varma mötesrum exempelvis. Blir du för varm så ändrar materialet karaktär och blir svalt istället. Anledningen är egentligen att det är ett naturmaterial, likt ull, men det är ju lite roligare om man kan tänka sig att det är lite mer som magi?


Undertröjan ska inte synas!
Under avsnittet om att vara snygg och bekväm är det viktigt att framhålla att undertröjan inte ska synas! Vår undertröja är en sann vän som vill verka i det dolda för att framhålla det bästa hos sina bästa vänner, skjortor, pikéer och snygg T-shirts. Våra undertröjor finns i flera modeller för att kunna fylla sin funktion utan att synas vid alla tillfällen.
• Olika ringningar runt halsen för att undvika att undertröjan syns där.
• Långärmad modell för genomskinliga skjortor så att det inte syns en ful ärmkant vid biceps.
• Något kortare ärmar på de långärmade modellerna än ”vanliga” långärmade tröjor för att tröjan inte ska synas nedanför skjortärmen.
• Extra lång för att undertröjan ska kunna stoppas ner i byxan utan att du behöver vara orolig för att den glider upp när du böjer dig ner.


Tvätta och stryk mindre
Ingen tycker väl om att tvätta och stryka i onödan? Det är inte heller kul att behöva släpa med minst två ombyten per dag på en affärsresa.


Använd favoritplaggen fler gånger per tvätt
Genom att undertröjan skyddar dina favoritplagg räcker det oftast med att hänga ut skjortan, pikén eller snygg T-shirten en liten stund så är den som oanvänd igen. Shirtfriend har hindrat svett, parfym och deodorant från att nå favoritplagget så du kan helt enkelt använda plagget fler gånger innan det behöver tvättas igen. Antagligen hinner du få en fläck på plagget innan du behöver tvätta det för att det är ofräscht…=)


Minska antalet ombyten på resan
Av samma anledning som att du inte behöver tvätta och stryka lika mycket behöver du heller inte släpa med onödigt många ombyten på din resa. Shirtfriend ser till att du kan använda samma plagg flera gånger.

Design

Det sitter i de små detaljerna! Det sitter i hur ringningen är utformad. Det sitter i materialet. Längden på ärmarna har betydelse. Precis som längden på själva undertröjan. För att kunna göra världens bästa undertröja (ja, vi sa det!) måste man veta hur kunden fungerar och hur kundens favoritplagg fungerar. Tillsammans med undertröjan blir det en mysig trekant där samspelet är viktigt. Som i alla förhållanden. Shirtfriend’s undertröja är en sann vän till skjortan och vill därför verka i det dolda för att göra skjortan, pikén eller favoritplagget så snyggt som möjligt. Undertröjan är medveten om att den inte är huvudattraktionen utan vill istället säkerställa att den är så diskret som möjligt och inte syns alls.

Djup V-ringning
För tillfällen då skjortan är uppknäppt eller om du har en v-ringad vanlig t-shirt utanpå.

Bred U-ringning
När skjortan är knäppt för att kunna ha den även under en genomskinlig skjorta utan att det syns en v-ringning vid bröstet.

Långärmad modell
Under skjortor som är ljusa och genomskinliga behövs en långärmad undertröja för att undvika en ful ärmkant som syns över biceps. Den långärmade modellen har dessutom något kortare armar än ”vanliga” långärmade tröjor för att undvika att tröjan sticker fram nere vid ärmkanten.

Tajt och stretchig
Tröjan håller sig slät och inte ska korva sig under skjortan.

Extra lång
Lite längre än en vanlig T-shirt för att kunna stoppa ner i byxan utan att den åker upp när man böjer sig ner.

Funktion

Shirtfriend’s undertröja är gjord av en perfekt kombination av 95% bambu och 5% elastan.
Materialet är framtaget för att fylla ett enda syfte: Att vara den perfekta undertröjan!

Absorberingsförmåga
Tygets fibrer absorberar vätska 3-4 gånger mer än bomull vilket gör att skjortan skyddas från svett och håller sig därför fräsch och utan missfärgningar.

Antibakteriell – luktfri
Bambu är naturligt antibakteriell. Materialets unika antibakteriella och svampdödande egenskaper gör att undertröjan håller sig fräsch, fri från bakterier och framförallt luktfri. Tester har visat att även efter 50 tvättar finns dessa egenskaper kvar.

Svalkande & värmade – Naturligt tempererande
Bambu är ett naturmaterial som anpassar sig till temperaturen. När man är varm upplevs det svalt och när man är kall blir materialet värmande. Undertröjan kommer därför inte upplevas som för varm att ha på sig utan går utmärkt att ha på sig även en varm sommardag.

Bekväm & lyxig
Undertröjan är mycket mjuk och stretchig att ha på sig.

Ventilerande
Sammansättningen av fibrerna i tyget gör att materialet andas mycket bra och har en ventilerande förmåga, vilket såklart gör undertröjan ännu skönare att ha på sig.

Antistatisk
Bambu är antistatiskt vilket gör att tröjan inte är statisk.